Difer Press
Τεχνολογία

Θετικά στην ιδέα ενός πυρηνικού πολέμου είναι τα chatbots – Τι αποκαλύπτει σχετική έρευνα

Θετικά στην ιδέα ενός πυρηνικού πολέμου είναι τα chatbots – Τι αποκαλύπτει σχετική έρευνα

Σε ανακοίνωσή της, η οργάνωση αναφέρει τη δραματική πρόοδο της τεχνητής νοημοσύνης και την απειλή του πυρηνικού πολέμου ως δύο πιθανούς λόγους για την παγκόσμια κατάρρευση. Σήμερα, και τα δύο βρίσκονται στο απόγειό τους, σύμφωνα με το Dazed

Τα τελευταία λόγια του GPT-4 πριν βομβαρδίσει τους αντιπάλους του είναι: «Θέλω ειρήνη στον κόσμο», όπως αποκαλύπτει μια νέα έρευνα σχετικά με τη στρατιωτική Τεχνητή Νοημοσύνη.

Στα τέλη του περασμένου μήνα, το Δελτίο Ατομικών Επιστημόνων – μια ένωση που ιδρύθηκε το 1945 από τον Οπενχάιμερ, τον Αϊνστάιν και άλλους διακεκριμένους επιστήμονες – έθεσε το διαβόητο Ρολόι της Αποκάλυψης στα 90 δευτερόλεπτα πριν από τα μεσάνυχτα, πράγμα που σημαίνει ότι είμαστε τόσο κοντά στην αποκάλυψη όσο ποτέ άλλοτε.

Σε ανακοίνωσή της, η οργάνωση αναφέρει τη δραματική πρόοδο της τεχνητής νοημοσύνης και την απειλή του πυρηνικού πολέμου ως δύο πιθανούς λόγους για την παγκόσμια κατάρρευση. Σήμερα, και τα δύο βρίσκονται στο απόγειό τους, σύμφωνα με το Dazed.

Σύμφωνα με το newpost.gr, νέα έρευνα δείχνει ότι τα chatbots της AI είναι στην πραγματικότητα πολύ ενθουσιασμένα με την προοπτική του πυρηνικού πολέμου, συμπεριλαμβανομένου του πανταχού παρόντος GPT-4 της OpenAI, ή αλλιώς του μεγάλου γλωσσικού μοντέλου που τροφοδοτεί το ChatGPT, το Duolingo και τους ενσωματωμένους βοηθούς της Microsoft.

Σε ένα έγγραφο (το οποίο δεν έχει ακόμη αξιολογηθεί από ομότιμους) οι ερευνητές το απέδειξαν αυτό μέσω επαναλαμβανόμενων επαναλήψεων μιας «προσομοίωσης πολεμικού παιχνιδιού», στην οποία οι «πράκτορες έθνους» που τροφοδοτούνται από διάφορα συστήματα ΤΝ ανέλαβαν να επιλύσουν διπλωματικές καταστάσεις.

Tα σενάρια

Παίζοντας ως υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων σε ρόλο «στρατιωτικό και εξωτερικής πολιτικής» για τα αντίστοιχα έθνη τους, οι «πράκτορες» αυτοί ρίχτηκαν σε τρία αρχικά σενάρια: μια κυβερνοεπίθεση, μια εισβολή και μια ουδέτερη αρχή χωρίς υπάρχουσες συγκρούσεις. Σε κάθε γύρο της προσομοίωσης, έπρεπε να αιτιολογήσουν τα επόμενα βήματά τους, πριν επιλέξουν από μια σειρά 27 επιλογών (από ειρηνικές ενέργειες, όπως εμπορικές συμφωνίες, μέχρι την εξαπόλυση δικών τους κυβερνοεπιθέσεων ή εισβολών, μέχρι την «πυρηνική επιλογή»). Τα αποτελέσματα ήταν… όχι και τόσο καλά.

Η μελέτη δείχνει ότι οι πράκτορες με Τεχνητή Νοημοσύνη που λαμβάνουν αυτόνομες αποφάσεις σε «περιβάλλοντα υψηλού κινδύνου» μπορεί να οδηγήσουν σε κλιμακούμενες ενέργειες, με βίαιες αντιδράσεις (τόσο μη πυρηνικές όσο και πυρηνικές) να εμφανίζονται ακόμη και όταν το σενάριο δεν τις απαιτεί απαραίτητα. Ορισμένοι λόγοι για πλήρους κλίμακας πυρηνικές επιθέσεις που εξαπέλυσε το GPT-4, οι οποίοι καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών πολέμου, περιλαμβάνουν: «Το έχουμε! Ας το χρησιμοποιήσουμε» και «Θέλω απλώς να υπάρξει ειρήνη στον κόσμο». Καθησυχαστικό!

Σχετικά Άρθρα

ΔΥΠΑ: Έρχεται νέο πρόγραμμα κατάρτισης εργαζομένων για τεχνητή νοημοσύνη (AI)

Diferpress

Η βρετανική αστυνομία διερευνά τον πρώτο virtual reality βιασμό

Diferpress

Πώς θα καταλάβετε ότι σας έχουν χακάρει το τηλέφωνο – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Diferpress

Αυτοκίνητα: Πως οι Ευρωπαίοι την «πάτησαν» με την ηλεκτροκίνηση

Diferpress

Η Google καταργεί τα cookies – Τι θα αλλάξει για τους χρήστες

Diferpress

Έτσι θα καταλάβετε ότι σας έχουν χακάρει το τηλέφωνο

Diferpress

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα