Difer Press
Taste It

Αφράτο κέικ πορτοκαλιού στο ταψί του φούρνου

Αφράτο κέικ πορτοκαλιού στο ταψί του φούρνου

Συνταγή για αφράτο κέικ πορτοκαλιού στο ταψί του φούρνου. Πανεύκολο κέικ με πορτοκάλι, χωρίς φόρμα για κέικ, για το πρωινό μας ή για να συνοδεύσουμε τον καφέ μας.

Υλικά

5 αυγα

1/2 ποτήρι ζαχαρη

1 ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκάλι

1 ποτήρι καλαμποκέλαιο

480 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

1 βανίλια

1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού

Εκτέλεση:

Αρχικά χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να αφρατέψει. Έπειτα προσθέτουμε τον φυσικό χυμό πορτοκαλιού και το καλαμποκέλαιο και συνεχίζουμε το χτύπημα. Ανακατεύουμε σε ένα ξεχωριστό μπολ το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το μπέικιν πάουντερ και την βανίλια.

Ρίχνουμε το μείγμα με το αλεύρι για όλες τις χρήσεις σιγά σιγά, στο μείγμα με τον χυμό πορτοκαλιού, δουλεύοντας το μείγμα παράλληλα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως τα στερεά στα υγρά υλικά. Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού.

Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με μία μαρίζ αυτή τη φορά. Στρώνουμε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί του φούρνου 28ν και μεταφέρουμε εκεί το μείγμα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα, για 50 λεπτά.

Σβήνουμε τον φούρνο και αφήνουμε το κέικ μέσα για 10 λεπτά. Όταν βγάλουμε το κέικ σε θερμοκρασία δωματίου, το αφήνουμε να σταθεί για 15 λεπτά και το κόβουμε έπειτα.

Tips για το κέικ πορτοκαλιού στο ταψί του φούρνου

Μετράμε τα υλικά με ποτήρι των 200 ml.

Τζένη Τσανακτσίδου – ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Σχετικά Άρθρα

Μανιάτικη Τσουχτή

Diferpress

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα