Difer Press
Taste It

Σοκολατόπιτα

Σοκολατόπιτα

ΥΛΙΚΑ

250 γραμμάρια βούτυρο

4 αυγά

2 βανίλιες

1,1/2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη

3/4 του φλιτζανιού κακάο

½ φλιτζάνι του καφέ αμαρετο η κονιακ

1,1/2 αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 μεγάλη κουταλιά της σούπας baking powder

1 χούφτα ξηρούς καρπούς…έβαλα Φιστίκια (Αν θέλετε)

1 φλιτζάνι του τσαγιού ζεστό νερό

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη σε πολύ χαμηλή φωτιά, στη συνέχεια προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε καλά..παίρνουμε ένα φλιτζάνι του τσαγιού από αυτό το μείγμα και το φυλάμε στην άκρη ,προσθέτουμε το ζεστό νερό και ανακατεύουμε καλά… σε ένα πιάτο χτυπάμε τα αυγά με τη βανίλια και τα προσθέτουμε στο μείγμα

τέλος ρίχνουμε το αλεύρι το μπεικιν κ ποτό… ανακατεύουμε καλά και βάζουμε σε ένα μικρό πυρέξ 20χ20και ψήνουμε (μόνο για 20) λεπτά στους 180 αέρα…,όχι παραπάνω για να είναι μαλακή μέσα…

Όταν την ψήσουμε προσθέτουμε στο μείγμα τους καβουρδισμενους καρπούς ψιλοκομμένους που είχαμε κρατήσει νωρίτερα και το ρίχνουμε επάνω στην σοκολατοπιτα μαζί με το μείγμα του φλιτζανιου που είχαμε κρατήσει νωρίτερα

Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Πηγή: Σοκολατόπιτα

Σχετικά Άρθρα

Τυρόπιτα με σόδα (με τυρί φέτα, μαϊντανό)

Diferpress

Παγωμένο γλύκισμα με καραμέλα και σοκολάτα γάλακτος

Diferpress

Πεντανόστιμη γαλατόπιτα χωρίς φύλλο και χωρίς αυγά

Diferpress

Πεντανόστιμες Κρέπες

Diferpress

Αυτά είναι τα 4 ελληνικά φαγητά που βρίσκονται στη λίστα με τα 50 καλύτερα πιάτα του κόσμου

Diferpress

Ντοματόπιτα με γραβιέρα

Diferpress

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα