Difer Press
Taste It

ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΗ !!!

ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΗ !!!

Υλικά Συνταγής

1 βάζο ψητές μελιτζάνες  η 5-6 μελιτζάνες φλάσκες

1 βάζο ψητές πιπεριές Φλωρίνης η 2 πιπεριές Φλωρίνης

3 φρέσκα κρεμμυδάκια με το πράσινο

1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο

1-2 σκελ  σκόρδο

χυμό από 1/2 λεμόνι

2 κουταλιές ξίδι

5-6 κ.σ ελαιόλαδο

2 κ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση.

Τοποθετούμε σε ένα σουρωτήρι το περιεχόμενο του βάζου με τις μελιτζάνες  και 2 από τις πιπεριές Φλωρίνης να στραγγίξουν καλά. Η ψήνουμε στο  γκρίλ του φούρνου τις μελιτζάνες και τις πιπεριές μας. Αφού ψηθούν καλά  τις βάζουμε σε νάυλον και τις τυλίγουμε καλά για να ξεφλουδιστούν εύκολα. Τις αφήνουμε εκεί να γίνουν χλιαρές και μετά τις ξεφλουδίζουμε.

Πιάνουμε μετά το κοτσάνι και με ένα κουτάλι τραβάμε τη μαλακή  σάρκα. Τις βάζουμε σε σουρωτήρι να φύγουν τα υγρά τους για 30 λεπτά τουλάχιστον. Τις βάζουμε στο  ξύλο κοπής και τις ψιλοκόβουμε καλά χωρίς να τις λιώσουμε.

Στην  συνέχεια κάνουμε το ίδιο με τις πιπεριές τα κρεμμυδάκια τα φρέσκα και το  κρεμμύδι. Βάζουμε στο μούλτι τις σκελίδες το σκόρδο το ξίδι και το  λάδι και τα κάνουμε κρέμα, πολτό. Βάζουμε τις ψιλοκομμένες μελιτζάνες  σε  ένα μπολ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί.

Ανακατεύουμε με ένα  πιρούνι. Δοκιμάζουμε και αν χρειάζεται προσθέτουμε λεμόνι η αλάτι σύμφωνα με το γούστο μας. Αποθηκεύουμε στο ψυγείο σε κλειστό δοχείο.

Τα Σπιτικά προϊόντα της Χρύσας

Σχετικά Άρθρα

Μπιφτέκια Κοτόπουλου

Diferpress

Φτιάξτε πεντανόστιμη κιμαδοπρασόπιτα

Diferpress

Πεντανόστιμες Κρέπες

Diferpress

Καρυδόπιτα με γκανάς σοκολάτας και παγωτό ινδοκάρυδο…

Diferpress

Κοτόπουλο στον φούρνο με κόκκινο κρασί, ντοματίνια και ελιές

Diferpress

Μπισκότα Λεμονιού

Diferpress

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα