Difer Press
Ελλάδα

Με πολλή δυσκολία ο αποχιονισμός των δρόμων στον Καρέα

Με πολλή δυσκολία ο αποχιονισμός των δρόμων στον Καρέα

Ιδιαίτερα δύσκολες είναι οι συνθήκες αποχιονισμού στον δήμο Βύρωνα και λόγω της μορφολογίας της πόλης και λόγω του μεγάλου όγκου χιονιού που έπεσε, αλλά και λόγω της πτώσης των δέντρων, που καθιστούν τόσο την πρόσβαση όσο και την αποκατάσταση, ακόμη δυσκολότερες. Ειδικά, στην περιοχή του Καρέα η κατάσταση έχει γίνει ακόμη πιο δύσκολη, πολύ περισσότερο από τη στιγμή που δημιουργήθηκαν τα προβλήματα και στην λεωφόρο Κατεχάκη.

Όπως αναφέρει ο δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης, μέσα στα τόσα προβλήματα, προέκυψε και αυτό με το αλάτι, αφού με το κλείσιμο της Αττικής Οδού, δεν στάθηκε δυνατόν να παραλάβει ο δήμος τις επιπλέον ποσότητες που χρειαζόταν.

«Από την πρώτη στιγμή που άρχισε η κακοκαιρία βρεθήκαμε στην πρώτη γραμμή, για ν’ αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που δημιούργησε», λέει ο κ. Κατωπόδης και συνεχίζει: «Ενημερωθήκαμε εγκαίρως για την κακοκαιρία και προετοιμαστήκαμε όσο καλύτερα μπορούσαμε. Την προηγούμενη Πέμπτη σε έκτακτη σύσκεψη στο Δημαρχείο, καθορίσαμε το σχέδιο δράσης. Την Παρασκευή παραλάβαμε 30 τόνους αλάτι.

Το Σάββατο μοιράσαμε 2 επιπλέον τόνους αλάτι σε σάκους, σε δύσκολα σημεία του Καρέα και το ίδιο βράδυ ρίξαμε αλάτι στους δρόμους του. Είμαστε όλοι συνεχώς επί ποδός για ν’ αντιμετωπίσουμε την κατάσταση. Τα εκχιονιστικά του δήμου, οι αλατιέρες και όλα τα διαθέσιμα οχήματα κατάφεραν να κρατήσουν ανοικτές τις κεντρικές οδικές αρτηρίες της πόλης και να εξασφαλίσουν την πρόσβαση σε βασικές υποδομές, όπως το Κέντρο Υγείας. Όμως είχαμε προβλήματα με τον αποχιονισμό του Καρέα, γιατί έκλεισε η Κατεχάκη και τα εκχιονιστικά του δήμου δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν. Ο αποχιονισμός της Κατεχάκη όμως, δεν είναι αρμοδιότητα του δήμου, αλλά της Περιφέρειας.

Και τα προβλήματά μας δεν σταμάτησαν εκεί. Το κλείσιμο της Αττικής Οδού δεν μας επέτρεψε να παραλάβουμε έγκαιρα ακόμη 30 τόνους αλάτι που αγοράσαμε και είναι απαραίτητο για ν’ αντιμετωπίσουμε τον παγετό στους δρόμους. Ούτε φυσικά να παραλάβουμε το περισσότερο αλάτι, που ζητήσαμε από την Περιφέρεια».

Ένα επιπρόσθετο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι, είναι αυτό με τις πτώσεις κλαδιών και δέντρων πάνω σε αυτοκίνητα, καθώς δεν μπορούν να τα απομακρύνουν αν δεν προηγηθεί η έκθεση της Αστυνομίας, ώστε να πάρει την αποζημίωση ο ιδιοκτήτης. «Για ν’ απομακρυνθούν αυτά θα πρέπει να προηγηθεί σχετική έκθεση της αστυνομίας, που είναι προϋπόθεση για να δοθούν αποζημιώσεις στους ιδιοκτήτες τους. Η διαδικασία αυτή, ωστόσο, είναι σχεδόν αδύνατη μέσα στη γενικότερη αποδιοργάνωση που επικρατεί», αναφέρει ο δήμαρχος Βύρωνα και καταλήγει:

«Είμαστε έτοιμοι να παραδεχτούμε τυχόν καθυστερήσεις, λάθη ή παραλείψεις, αλλά όχι να απολογηθούμε, ούτε και θα χρεωθούμε ευθύνες άλλων. Η προσπάθειά μας συνεχίζεται ασταμάτητα. Ο αποχιονισμός των δρόμων θα εξακολουθήσει από δύο εκχιονιστικά μηχανήματα του δήμου».

Πηγή: Με πολλή δυσκολία ο αποχιονισμός των δρόμων στον Καρέα

Σχετικά Άρθρα

Συναγερμός στις Σέρρες: Eντοπίστηκε νεκρός ένας άντρας σε ρέμα

Diferpress

Βόλος: Πήρε 1470 ευρώ αποζημίωση έναν χρόνο μετά – Ο Δήμος δέχτηκε τα στοιχεία

Diferpress

Πανεπιστήµιο Πρίνστον: Η Σάµος ήταν η «Μύκονος της αρχαιότητας»

Diferpress

Τραγωδία στην Κρήτη: Νεογνό πέθανε την ώρα που διακομιζόταν στο νοσοκομείο

Diferpress

Χανιά: Καρκινοπαθής με κορονοϊό έμεινε 10 ώρες στο αυτοκίνητο περιμένοντας να αδειάσει κρεβάτι στο νοσοκομείο

Diferpress

Καιρός: Στους 40°C η θερμοκρασία την Τρίτη και Τετάρτη – Καταιγίδες την Πέμπτη -Ο καιρός μέχρι το Σάββατο

Diferpress

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα