Difer Press
Κόσμος

ΗΠΑ: Βουλευτής κατέθεσε σχέδιο νόμου για την απαγόρευση εθελοντικής αιμοδοσίας από άτομα που έχουν κάνει εμβόλιο για COVID-19

ΗΠΑ: Βουλευτής κατέθεσε σχέδιο νόμου για την απαγόρευση εθελοντικής αιμοδοσίας από άτομα που έχουν κάνει εμβόλιο για COVID-19

Ρεπουμπλικανός βουλευτής στην πολιτεία της  Μοντάνα ανησυχεί για τις μεταγγίσεις αίματος από άτομα που έχουν εμβολιαστεί για τον  COVID-19, έτσι κατέθεσε νομοσχέδιο για να τερματίσει τις δωρεές αίματος από άτομα που έκαναν  το εμβόλιο.

Το νομοσχέδιο του πολιτειακού βουλευτή Greg Kmetz έχει τον σύντομο τίτλο «Απαγόρευση δωρεών ορισμένων τύπων αίματος και προϊόντων αίματος».

«Απαγορεύεται σε ένα  άτομο να μπορεί να δωρίζει εν γνώσει του πλήρες αίμα που περιέχει πρωτεΐνες-ακίδες  που αλλάζουν γονίδια, νανοσωματίδια, πρωτεΐνες υψηλής ακίδας από μακρά COVID-19 ή άλλα στελέχη που εισάγονται από εμβόλια mRNA ή DNA, χημειοθεραπείες mRNA ή DNA ή άλλες νέες φαρμακευτικές βιοτεχνολογίες mRNA ή DNA»

Το νομοσχέδιο συνεχίζει λέγοντας, «Ένα άτομο δεν μπορεί εν γνώσει του να χρησιμοποιεί, να λαμβάνει, να αποδέχεται, να αποστέλλει, να μεταφέρει ή να διαχειρίζεται τίποτα από αυτά».

Και, «Το άτομο που παραβιάζει αυτό το τμήμα είναι ένοχο πλημμελήματος, τιμωρούμενο με πρόστιμο που δεν θα υπερβαίνει τα 500 $».

Ο Kmetz χαρακτήρισε το νομοσχέδιο, το οποίο εισήχθη επίσημα στις 17 Φεβρουαρίου, «ελαφρώς αμφιλεγόμενο τουλάχιστον» στο τέλος μιας μακράς ανάρτησης στο Facebook.

Είπε ότι μια  γιατρός στην περιφέρειά του ήταν ο άνθρωπος που τον προειδοποίησε αρχικά:

«Ήταν καχύποπτη για το πρόγραμμα τρισεκατομμυρίων συν δολαρίων για τον εμβολιασμό ολόκληρης της γης για μια ασθένεια που είχε ποσοστό επιβίωσης πάνω από 99%. Αρνήθηκε να το κάνει  από την πρώτη μέρα, ούτε κι εγώ.»

Στη συνέχεια, είπε ότι το συνέδεσε με φλεγμονή του καρδιακού μυός.

Ένας ερευνητής στο Johns Hopkins School of Medicine δήλωσε  ότι δεν μπορεί να υπάρξει τέτοιος νόμος όπως τον προτείνει ο Kmetz.

Ο Δρ Joe McArdle έγραψε, «Δεν παραμένουν ίχνη mRNA στο αίμα μετά από 3 εβδομάδες, οπότε το όλο θέμα είναι άσκοπο. Επίσης, όλες οι αρχές βιολογικών προϊόντων στις ΗΠΑ εμπίπτουν στον FDA, γι’ αυτό για άλλη μια φορά. Μεγάλη σπατάλη χρόνου και χρημάτων» .

Την προηγούμενη  Δευτέρα, πάντως η επιτροπή ψήφισε την κατάθεση του νομοσχεδίου με ψήφους 19-1.

Οι περισσότεροι περιορισμοί αιμοδοσίας αφορούν την ασφάλεια: του δότη και του λήπτη.

Σχετικά Άρθρα

Πύρινη κόλαση στη Γαλλία: Στέλνει βοήθεια η Ελλάδα και άλλες πέντε χώρες της Ευρώπης

Diferpress

Σεισμοί σε Τουρκία – Συρία: Ξεπέρασαν τις 47 χιλιάδες οι νεκροί – Άγνωστος ο αριθμός αγνοουμένων και στις δυο χώρες

Diferpress

Μόσχα: Διορία στο Κίεβο για διαπραγματεύσεις «ως τις 16:00 (ώρα Ελλάδας)»

Diferpress

Ρωσία: Ο Β.Πούτιν κατηγόρησε επίσημα την Ουκρανία για «τρομοκρατία»

Diferpress

Ιταλία: Νέα αύξηση-ρεκόρ για τον πληθωρισμό – Έφτασε το 11,9%, το υψηλότερο των τελευταίων 38 χρόνων

Diferpress

Ο Ε.Μασκ ανακοίνωσε την επάνοδο του Ν.Τραμπ στο Twitter

Diferpress

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα