Difer Press
Πολιτική

Πιερρακάκης: Επέκταση της ψηφιακής εξυπηρέτησης πολιτών σε ΚΕΠ και ΕΦΚΑ

Πιερρακάκης: Επέκταση της ψηφιακής εξυπηρέτησης πολιτών σε ΚΕΠ και ΕΦΚΑ

Επέκταση των δομών ψηφιακής εξυπηρέτησης πολιτών στα ΚΕΠ, στους ΟΤΑ και στον ΕΦΚΑ προανήγγειλε ο κ. Κυριάκος Πιερρακάκης παρουσιάζοντας το σχέδιο για τον μετασχηματισμό του κράτους στην επιτροπή περιφερειών της Βουλής.

Να σημειωθεί ότι η εξ αποστάσεως επικοινωνία των πολιτών με τις εφορίες έχει ήδη τεθεί σε λειτουργία.

«Θα μπορείς με μία κάμερα να κάνεις μία τηλεδιάσκεψη με μια υπηρεσία. Θα το κάνουμε για όλες τις υπηρεσίες του δημοσίου. Το ξεκινάμε από τις ΔΟΥ με την υπηρεσία απόδοσης κλειδάριθμου. Θα συνεχιστεί στα ΚΕΠ. Θα μπορεί ένας πολίτης να κλείνει ραντεβού μέσω τηλεδιάσκεψης με τους υπαλλήλους του ΚΕΠ θα γίνει και για τα γκισέ των δήμων και για τα γκισέ του ΕΦΚΑ», εξήγησε ο κ. Πιερρακάκης σημειώνοντας ότι οι συνθήκες που διαμόρφωσε η πανδημία του κορονοϊού λειτούργησε ως “ψηφιακός επιταχυντής”.

Σχετικά με την ηλεκτρονική πλατφόρμα gov.gr, είπε ότι η λειτουργία της ξεκίνησε με την συμμετοχή 502 υπηρεσιών και σήμερα περιλαμβάνει 528 υπηρεσίες του δημοσίου.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης εκτίμησε ότι η εφαρμογή του gov.gr θα μειώσει δραστικά τον γραφειοκρατικό όγκο και ως ενδεικτικό παράδειγμα ανέφερε ότι οι εξουσιοδοτήσεις και οι υπεύθυνες δηλώσεις που αφορούσαν σχεδόν το 60% της καθημερινής ασχολίας των υπαλλήλων ΚΕΠ, θα γίνονται πλέον ηλεκτρονικά.

Πέραν αυτών, ο κ. Πιερρακάκης ανέφερε ότι κατά την διάρκεια των περιορισμών της πανδημίας οι πολίτες έστειλαν 110 εκατομμύρια sms στον πενταψήφιο 11033 ενώ στην άυλη συνταγογράφηση έχουν ήδη εγγραφεί 375.000 ασφαλισμένοι και έχουν συνταγογραφηθεί πάνω από 1 εκατομμύριο ιατρικές συνταγές.

Ο ίδιος εστίασε και στη δυνατότητα άμεσης δήλωσης γέννησης στο μαιευτήριο και παράλληλης λήψης ΑΜΚΑ με sms.

Τέλος, ο Κυριάκος Πιερρακάκης, διαβεβαίωσε ότι θα ολοκληρωθεί κανονικά πριν το τέλος του έτους, η δημοπρασία συχνοτήτων φάσματος 5G.

«Η πανδημία απέδειξε ότι δεν μας έλειπε τίποτε άλλο πέρα από το ολιστικό σχεδιασμό. Τη στρατηγική και τη βούληση. Πρέπει να καλύψουμε το χάσμα. Δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε με την ίδια ταχύτητα ως υπουργείο. Η Ελλάδα δεν μπορεί να χάσει άλλο ένα τρένο για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της», κατέληξε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Επικριτικός εμφανίστηκε πάντως εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, ο αρμόδιος τομεάρχης, Μάριος Κάτσης, καταλογίζοντας στην κυβέρνηση και τον κ. Πιερρακάκη «προπαγάνδα» πειθούς μεγάλων μεταρρυθμίσεων στο ψηφιακό πεδίο ενώ πολλά έργα ξεκίνησαν όπως υποστήριξε επί ΣΥΡΙΖΑ.

«Ας σας ακούσει κανείς, θα νομίζει ότι ο κ. Μητσοτάκης πήρε τη χώρα από τη σπηλιά και την έβγαλε στην αιχμή της τεχνολογίας μέσα σε 2 μόλις μήνες», σχολίασε ο ίδιος καυστικά.

Πηγή: Πιερρακάκης: Επέκταση της ψηφιακής εξυπηρέτησης πολιτών σε ΚΕΠ και ΕΦΚΑ

Σχετικά Άρθρα

Στο ΣΥΡΙΖΑ πλέον «βλέπουν» πρόωρες εκλογές

Diferpress

Γ. Λαγός: Φθάνει στην Αθήνα στις 3:20 και περνάει στα χέρια της ελληνικής Δικαιοσύνης

Diferpress

Ο Κ.Σκανδαλίδης καταψήφισε… κατά λάθος τις δαπάνες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας!

Diferpress

Ο Δένδιας στην Ουκρανία – Θα συναντηθεί και με τους Έλληνες της Οδησσού

Diferpress

ΚΙΝΑΛ: «Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για το Μάτι – Σημαντικό ότι βγήκαν στην επιφάνεια τα στοιχεία»

Diferpress

“Δυναμικές λύσεις” στην κρίση του Oruc Reis δεν είναι επιλογή της κυβέρνησης – Τι πρόταση απέρριψε

Diferpress

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα